Bieren ooit met liefde gebrouwen2018-11-26T20:19:06+00:00

Deze bieren hebben we ooit met liefde  en trots gebrouwen

De Oelewapper

Zwaarder tarwe bier van 7% met een eigenzinnig karakter.

 

De Lobbus

Een mooi donker blond kruidig biertje die zijn smaak voornamelijk te danken heeft aan de Kardamom die de brouwer heeft toegevoegd.

De Tierelier

Zacht licht tarwe biertje die zijn zachtheid ontleent door een champagne gist.

Barrel Aged Chateau Cranendonck.

Na 10 maanden wachten is het eindelijk zover en kunnen we genieten van Pimpeliers 1e barrel bier. Het pimpelier bier heeft op zijn gemak 7 maanden gerijpt in een eikenhouten vat van Chateau Barateau. In dit vat heeft Chateau Barateau zijn overheerlijke rode wijn laten rijpen. De combinatie Pimpelier en Barateau is een huwelijk “made in Heaven”. Het bier heeft alles in zich om er eens goed voor te zitten; tanines van het eiken vat en tonen rode wijn die mooi doorvloeien in het Pimpelier bier. Een zachte streling op je tong laat je Bourgondisch wegdromen in een tuin met zijn verfijnde unieke smaken. Zijn alcohol percentage van ca 9,5% gooit daar nog een mooie gloed overheen die je boven de tuinen uit laat zweven.

 We hebben 4 varianten gemaakt:

1. gerijpt in fles met echte Franse Cognac.
2. gerijpt in fles met een vleugje Bacardi rum
3. gerijpt in fles met een vleugje Beerenburg
4. Naturel zo uit het Barateau vat.

Geniet van dit bier op een mooie herfst of winteravond in het bijzijn van goed gezelschap en lekkere franse kaasjes.

Framboise

De lekkerste fruitbiertjes komen van de Pimpelier, simpel omdat we het meeste en beste fruit gebruiken en dit direct toevoegen in de vergisting. Op die manier kan de gist het fruitige karakter accentueren. Om tot de overheerlijke Framboise te komen voegden we enkel en alleen frambozen toe. Geen aroma’s of kunstmatige kleur- en smaakstoffen, geen suikers. De frambozen doen hun werk en dat proef je in dit niet zoete maar o, zo fruitige biertje.

Cheriooo

De lekkerste fruitbiertjes komen van de Pimpelier, simpel omdat we het meeste en beste fruit gebruiken en dit direct toevoegen in de vergisting. Op die manier kan de gist het fruitige karakter accentueren. Om tot de frisse en fruitige Cheriooo te komen voegden we enkel en alleen zwarte kersen toe. Geen aroma’s of kunstmatige kleur- en smaakstoffen, geen suikers. De kersen doen hun werk en dat proef je in dit niet zoete maar o, zo fruitige biertje.

Het Brunetje

De Schuimmarscheerder

Mizuage

Het Roodborstje

Het Pimpelier Roodborstje is een licht zurig rood fruitbier met een mooie rood bruine kleur. Verfrissend door zijn lichte aangename zurigheid. 

Tutti Frutti

Heerlijk zuiver biertje gemaakt met perzik en Lychee.

Jager Bier

Jagermeister kruiden zijn de basis geweest van dit uitzonderlijk bier. Let op want met 8,4% zou het wel eens hard kunnen gaan.

Het Bieroen

Een biertje met heel veel citroen! De citronella onder de bieren maar dan ongezoet.